21 Haziran 2016 Salı

TANKER TİPİ AKARYAKIT SAYAÇLARI

TANKER TİPİ AKARYAKIT SAYAÇLARI
Sayaçlar hemen her türlü alanda kullanılabilmektedirler. Örneğin: rafinerilerde, petrol şirketlerinde, akaryakıt tankerlerinde, şantiyelerde, otomobil endüstri vs. gibi alanlarda kullanılabilmektedirler. Akaryakıt ve türlerinin ölçülmesi gerekli olan hemen her yerde örneğin kimya, kozmetik ve de boya endüstrisinde, yağ, süt ve hatta diğer sıvı gıda tesisleri, zirai ilaçlama endüstri, her türlü endüstriyel sıvının ölçüm ve de kontrolünde de kullanılabilir. Yani sayaçların kullanım alanı oldukça fazladır. Ayrıca her bütçeye uygun tanker tipi akaryakıt sayaçları bulunmaktadır, tanker tipi akaryakıt sayaçlarının, normal sayaçlardan farkı tanker tipi akaryakıt sayaçların, Akaryakıt ve de petrol türevi akışkanların ölçümün de kullanılmasıdır. Tanker tipi akaryakıt sayaçlarının üzerinde standart biçimde olarak hava ayırıcı ve de filtresi bulunur. Akaryakıt tankerleri rafinerilerde, akaryakıt ve de petrol ürünlerinde ölçüm gereken yerler de kullanılır. Özellikle, akaryakıt dolum terminalleri ve rafinerilerde kullanılan, hassasiyetin ve de doğruluk oranlarının önemli bir etken olduğu bu tanker tipi akaryakıt sayaçlarında, ölçüm prensibine dayalı olan, kütle ölçer tipte olanlar, türbin tipi olanlar, orifis tipi olanlar gibi farklı bazı uygulamalar için bazı tasarlanmış çeşitleri de bulunmaktadır. Ölçüm sistemlerinin satışa uygun, satış amaçlı ve de satışa yönelik kullanılabilmesi için ölçüm değerlerinin de yasal olarak kabul edilebilir bir düzeye sahip olması, ayrıca doğru ve de güvenilir olması gerekiyor. 

Satışa yönelik tüm sayaç sistemlerinde dikkat edilmesi gereken bazı konular: ölçün yapılma ve sonucunda alınan değerlerin doğruluğu öncelik ile çok önemlidir, ölçülen değerlerin istikrarlı olması gerekir ve sayaç kalibrasyonlarının da kolaylık ile yapılabilmesidir. Günümüz de akaryakıt sektörü çok fazla gelişti ve hemen her yerde bir akaryakıt istasyonu bulunmaktadır. Bu yüzden de akaryakıt sektörünün gelişebilmesi ve de akaryakıt istasyonlarında benzin ölçümlerinin yapılabilmesi için de bu tanker tipi akaryakıt sayaçlarına ihtiyaç vardır. 

Tanker tipi akaryakıt sayaçları, sayaçların alt başlığı olarak incelenebilmektedir. Sayaçların alt başlığında da akaryakıt sayaçları yer alır. Akaryakıt sayaçlarının alt başlıklarından birisi olan tanker tipi akaryakıt sayaçları, oldukça büyüktür ve de akaryakıt istasyonlarının vazgeçilmezi olmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder