27 Şubat 2016 Cumartesi

Su Pompaları, Kullanım Alanları ve Çeşitleri

Bugünkü başlığımız su pompaları. Bu paylaşımımızda su pompaları hakkında ortalama bir bilgi vereceğiz. Hadi öyleyse genelden özele doğru bir başlangıç yapalım.

Sıvıları taşımak için kullanılan mekanik mekanizmalara pompa adı verilmektedir. Pompa, sıvıyı düşük olan basınçtan -> yüksek olan basınca hareket ettirir. Bu etkileşimden dolayı ise basınç içinde bir fark meydana gelir. Pompalar mekanik kuvvetlerin fiziksel kaldırma ya da sıkıştırma kuvvetiyle maddeyi itmesi prensibi ile çalışmaktadır. Pek çok kullanım alanına sahip olan çeşitli pompalar özellikleri göz önünde bulundurularak; pozitif yer değiştirmeli pompalar ve rotodinamik pompalar olarak iki ana grubu ayrılabilir.

Su Pompaları Kullanım Alanları




Su pompaları ülkemizde özellikle tarım, denizcilik, inşaat, enerji santralleri, madencilik, petrol endüstrisi, yangın söndürme ve atık su gibi alanlarda kullanılmaktadır. 


Ürün Kalite Kontrolü:

Elbette su pompaları ürünlerinin de uluslararası yönetmelik ve standartlarına uygun bir şekilde üretildiğine dair belgeleri bulunmaktadır. Bu ürünleri temin ederken bunlara dikkat etmenizde fayda var. Su pompaları ürünleri, aynı zamanda çevreye duyarlı ürünler olmalıdır.

Su Pompaları Çeşitleri:




Temiz Su Pompaları, Dalgıç  Pompalar, Kirli Su ve Foseptik  Pompaları, Santrifüj Pompalar, Jet Pompalar, Preferikal  Pompalar, Salyangoz  Pompalar,  Yatay Kademeli  Pompalar ve Dikey Kademeli  Pompalardır. 

Su pompalası çeşitlerini pompa-sayac.com sitesinden inceledik, dilerseniz siz de pompa çeşitlerini ve ürünlerini buradan inceleyebilirsiniz.

http://www.pompa-sayac.com/72-su-pompalari


Bir sonraki paylaşımımızda görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder