11 Mayıs 2016 Çarşamba

BENZİNLİ POMPALAR

BENZİNLİ POMPALAR

Benzinli pompalar, adından da anlaşılacağı üzere benzinle çalışan (benzini yakarak, enerjiye dönüştüren) pompalardır. Özelden genele doğru gidecek olursak; pompalar sıvıyı düşük olan basınçtan yüksek basınca doğru hareket ettirmektedir. Bu sistem döngüsü ile de basınç içinde bir fark oluşması sağlanır. 

Benzinli Su Pompası

 Akışkan maddelere enerji veren aygıtlar olarak bilinen pompalar birbirinden farklı çeşitleri ile pek çok kullanım alanına uygun olarak tasarlanmıştır. Tabi ki her pompa çeşidi farklı özelliklere sahip olduğu için kullanıldığı alanlarda birbirinden farklılık göstermektedir. Tüm pompalar artan hacim ve azalan hacim prensibi ile çalışmaktadır. Artan hacim durumu olarak emme, azalan hacim durumu olarak ise basma olayı ortaya çıkmaktadır. Pompaların verimliliği ile ilgili bir açıklama yapmak gerekir ise ilk olarak debisine bakmak gerekir. Öyle ki; pompaya uygulanmış olan basınç, pompanın debisini etkilemektedir. Bu basınçta artış oldukça pompanın akış oranı ise azalma göstermektedir. Akış oranında meydana gelen bu azalma ise pompanın verimini belirlemektedir. Pompanın verimini hacimsel verim ve toplam verim olarak iki gruba ayırmak mümkündür. Tüm bu bilgilerden sonra şimdi ise benzinli pompaları inceleyebiliriz. Benzinli pompalar, su kaynaklarının pompa kapasitesindeki mesafelere transferi sağlanması için kullanılan bir pompa türüdür. Benzinli pompaların genel olarak kullanım süresi 5 sene olarak belirtilmiştir. Benzinli pompalar ile su transferi sağlanırken tabi ki güvenlik tedbirlerine de hakim olmak gerekmektedir. İlk olarak bilinmesi gereken önemli bir nokta var ki, bu pompaların kapalı alanlarda çalıştırılmaması gerektiğidir. Çünkü benzinli pompalar içeriğinde egzoz gazları ve zehirli karbon monoksit gazları bulundurur. Dolayısıyla bunları kullanmadan önce herhangi bir yerinin aşınmış, gevşemiş ya da hasarlı olup olmadığı dikkatli bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Aynı zamanda benzinli pompaların çevresinde kıvılcım ya da alev çıkarabilecek tüm unsurlar ortadan kaldırılmalıdır. Bu ve benzer sebeplerden dolayı benzin/gaz istasyonlarında ateş yakılmaz logolu uyarı görülür.
Benzinli pompalar kullanım amacına uygun olarak üretilen bir pompa türü olduğu için sadece benzinli pompa kullanıma uygun alanlarda tercih etmeniz gerekmektedir. Eğer amaca uygun olmayan benzinli pompaları kullanırsanız, tehlikeli pek çok duruma neden olabilirsiniz.

Sizin için yine örnek bir ürünü ele alacak olursak;

Ürün adı: Solax WP-10C Benzinli Pompa
Ürün kategorisi: Benzinli Pompalar
Ürün fiyatı: 185$ (şu an %40 indirimi ile TL karşılığı 385,06 TL kdv dahil )
Ürün görseli: 
Bu ve benzeri ürünleri incelemek isterseniz aşağıda adresini paylaşacağım kategori url 'sini ziyaret edebilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

http://www.pompa-sayac.com/98-benzinli-pompalar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder