7 Mayıs 2016 Cumartesi

PLASTİK POMPALAR

PLASTİK POMPALAR



İşletmelerde sıkça kullanılmakta olan akışkan ve ürünlerin transfer edilmesini sağlayan pompalar, transfer edilecek olan ürün ve uygulama alanına göre birbirinden farklılık göstermektedir. Bu sebepten dolayı da piyasada çeşitli pompalar yer almaktadır.





Pompanın ne demek olduğunu genel bir anlamda tanımlamak gerekir ise; akışkanlara enerji sağlayan sisteme pompa denilmektedir. Genellikle pompaları ürünlerin basıncını ve toplam enerjisini arttırmaya sağlar. Böylece akışkan bir yerden diğer bir yere transfer edilmiş olur. Pompa çeşitlerinden biri olan plastik pompalar ise yine diğer pompalar gibi pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Plastik pompaların en önemli avantajı ise, oldukça ekonomik bir pompa türü olmasıdır. Aynı zamanda agresif ve tehlikeli kimyasal maddelerin sebep olduğu salmastra kaçaklarının önüne geçilmesi için de etken bir rol oynamaktadır. Plastik pompalar sayesinde tehlikeli kimyasal maddelerin ortama ve kişilere zarar vermesinin önüne geçilmesi sağlanır. Basınç oranının çok yüksek olmadığı pek çok uygulama için ise plastik gövdeye sahip olan plastik pompalar oldukça ideal bir pompa çeşididir. Plastik pompalar görevleri doğrultusunda kendinden emişli olan plastik pompalar ve kendinden emişli olmayan plastik pompalar olarak iki farklı gruba ayrılmaktadır. Plastik pompaları daha çok dalgıç pompası ile beraber görmeniz mümkündür. Plastik temiz su dalgıç pompası ve plastik atık su dalgıç pompası karşılaşabileceğiniz plastik pompa çeşitleri arasında yer almaktadır. Plastik drenaj dalgıç pompaları ise, küçük boyutlu ve hafif tasarımı sayesinde kullanımı oldukça kolay olan bir pompadır. Buradaki plastik pompa su bittiği zaman otomatik bir şekilde kendini durdurabilir. Plastik pompaların drenaj dalgıç türünün uygulandığı alanlar ise; havuzlar ve küçük alanlar, evsel bitki yetiştiriciliği işleri, yağmur ve birikinti suyun basımında kullanılmakta olan bir pompa çeşididir. Plastik gövdeli pompaların fan özelliği de plastiktir. Aynı zamanda mil olarak paslanmaz çelik özelliğine sahip olan plastik pompalar; bodrum, garaj, havuz gibi alanlarda bulunan yağmur suyu, temiz su ya da az kirli suların boşaltılması içinde kullanılmakta olan bir pompa çeşididir.


Kendisi küçük ama etkisi büyük olan plastik pompaları tercih ederken kullanma alanına doğru karar verip, buna göre satın almanız gerekir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder