15 Ağustos 2016 Pazartesi

MAZOT SAYACI

Mazot Sayacı

 


Mazot Sayaç Sistemleri

Mazot sayacı, petrol istasyonlarında satılmış olan yakıtın, hassas bir şekilde hacmini ve bu hacim durumuna göre fiyatını hesaplayarak gösteren bir pompa düzenek sistemidir. Basit bir şekilde tasarlanan yakıt sayacının, ana depodan pompası ile beraber çekilmiş olan yakıtla, fiyatı hesaplayan kompüter kısmı yer almaktadır. Bu alanda pompa dişli tüp olup, elektrik motoru ile döndürme işleminde bulunmaktadır. Pompa sistemleri yakıtı süzebilmek için filtre de yer almaktadır. Yakıt içerisinde yer alan hava kabarcıkları, hava ayırıcı bölmelerde alınmaktadır. Yakıt sayaç içerisinden geçerken metrenin kanatlarına çarparak döndürmektedir. Bu dönme işlemi hem yakıt hacmini hem de fiyatını hesaplamada, mekanik dişli donanımlarında kullanılır. 


Mazot sayacı dönme hareketini elektrik sinyallerine çevirdikten sonra, dişli donanımlar yerine elektronik devreler de kullanılmaktadır. Petrol istasyonları içerisinde bulunan yakıt sayaçları, elle çalıştırılabileceği gibi, para atıldığı zaman kilit mekanizması açılarak otomatik olarak da çalışabilmektedir.

bu görsel pompa-sayac.com sitesinden alınmıştır. 
(http://www.pompa-sayac.com/mazot-sayaci/9-ur-300-akaryakit-sayaci.html)
Mazot sayacı belirli bir hacme bağlı olmadan geçirdikleri akaryakıtı, sayıcı ya da kaydedici bir mekanizma aracılığı ile hacim esasına göre ölçme işlemi yapmaktadır. Sayaç bu işlemi devamlı olarak yapabilmektedir. Akaryakıt sayaçları, kullanılma alanları ve maksatlarına göre sanayi tipi sayaçlar, servis tipi sayaçlar, ev tipi sayaçlar ile özel yapım sayaçlar olmak üzere dört gruba ayrılmaktadır. Akaryakıt satış ya da dağıtım istasyonları içerisinde kullanılan sayaçlar servis tipi sayaçlar grubunda yer almaktadır. Akaryakıt istasyonları içerisinde mevcut olarak bulunan ve taşıtların akaryakıt almalarına yardımcı olan mekanik/elektronik sayaç sistemi ile birlikte debi kontrol ünitesi bulunan cihazlar akaryakıt dispenseriadı ile de isimlendirilmektedir. Sayaç sistemleri tek tabanca ile dolum işlemi yapabilmektedir. Taşıt tanıma sistemlerine uyumlu olarak işlem yapabilmektedir. Arıza durumunda ekranda arıza kodu verebilmektedir. Bunun yanında sesli ikaz verebilen modelleri de yer almaktadır. Elektrik kesilmesi durumunda uzun süreli ekranda kayıt altında tutmaktadır. Bu ürünler önceki satışları etkin olarak gösterebilmektedir. Otomasyon sistemlerine son derece uyumludur. Litre ve para için özel fonksiyonel tuşları yer almaktadır. Para ve litre için özel programlı satış gerçekleştirmektedir. Bu sayaçlar otomatik mesaj ve yardım talebinde bulunabilmektedir.

Örnek amaçlı bir mazot / akaryakıt tabancasını ve sayacını inceleyelim;

Dijital Sayaçlı Mazot,Akaryakıt Tabancası
(Şu anki fiyatı) 393.93 TL  (kdv dahil)
Bu ürünü aşağıdaki adresten detaylı inceleyebilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

http://www.pompa-sayac.com/sayaclar/16-dijital-sayacli-tabanca.html



 UR 300 Akaryakıt Sayacı (Dizel,Motorin,Mazot,Kerosen)

 £120 (472,59 TL kdv dahil)
 http://www.pompa-sayac.com/mazot-sayaci/9-ur-300-akaryakit-sayaci.html

 Mazot sayaçlarının çalışma prensiplerini, teknik yapılarını ve kullanım alanlarını ele aldık ve örnek amaçlı iki ürün inceledik. Daha fazla ürün incelemek ve/veya satın almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirisiniz;

http://www.pompa-sayac.com/35-mazot-sayaci



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder