23 Mart 2016 Çarşamba

BRONZ VE PASLANMAZ POMPALAR

BRONZ VE PASLANMAZ POMPALAR

Pompalar, sıvıya enerji veren bir sisteme sahiptir. Tahrik motorundan alınan mekanik enerjiyi pompa içinden geçirerek sıvıya aktaran pompaların pek çok alanda kullanıma uygun olması hayatınızı büyük bir ölçüde kolaylaştırmayı sağlayacaktır. 

Bronz ve paslanmaz pompalar iki ana grupta toplanır şöyle ki;

  • Aisi 316 ve 304 Paslanmaz Pompalar
Deniz suyu gibi yüksek korozyona sahip sıvılarda ve özellikle gıda sektöründe kullanılmaktadır.

  • Pirinç Pompalar




Genellikle pompalar sıvıların basıncını ve toplam enerjisini arttırmaya yarar ve bir yerden başka bir yere sıvının düzenli bir şekilde aktarılmasını sağlar. Bir otomobile benzin basılmasını sağlamak, soğutma sularının daimi devrinin yapılması, yağ sevkinin sağlanması, bir buhar kazanına besleme suyu basılması, radyatör suyunun devrettirilmesi ve kasabalarda akarsuyun ve içme suyunun temini gibi sıvıların ve büyük su kütlelerinin bir ortamdan diğer bir ortama nakli için kullanılmakta olan pompalar bulunmaktadır. Birbirinden farklı alanlarda ve farklı özellikler için kullanılmakta olan pompalar ihtiyaçlara yönelik olarak farklı gruplara ayrılmıştır. Hacimsel pompalar grubunda; pistonlu pompalar, dişli pompalar, diyaframlı pompalar ve paletli pompalar bulunmaktadır. Diğer pompa tipi grubu ise santrifüj pompalardır. Bu pompalar; difüzörlü (kademeli) pompalar, salyangozlu pompalar ve derin kuyu pompalarıdır. Pompa sıvıların bir yerden başka bir yere taşınabilmesini sağlamak için kullanılmakta olan bir mekanik aygıttır. Uzun ömürlü bir kullanıma elverişli olan ve hijyenik koşulların oluşmasını sağlayan bronz ve paslanmaz pompalar, pek çok alanda kullanılmaktadır. Bronz ve paslanmaz pompalar sayesinde çok daha iyi bir verim elde edersiniz ve uzun ömürlü olduğu içinde tasarrufu da sağlamış olursunuz. Bronz ve paslanmaz pompaların kullanım alanlarını belirtmek gerekirse; bronz ve paslanmaz pompalar hidrofor sistemlerinde ve benzin istasyonlarında çok sık kullanılmaktadır. Maden ve mermer ocaklarında da kullanılmakta olan bronz ve paslanmaz pompalar; ısıtma, soğutma ve klima tesislerinde de yaygın olarak kullanılan bir pompa çeşididir. Basınçlı su temini yapmak için ve endüstriyel tesislerde kullanmak için tercih edilen bronz ve paslanmaz pompalar, arıtma tesislerinde de kullanılır. 

Özellikle su ile uzun süre boyunca temas halinde bulunmasına rağmen hiçbir şekilde paslanmaması ve uzun ömürlü bir kullanıma sahip olması bronz ve paslanmaz pompalarının tercih edilme sebebidir. Ayrıca bronz ve paslanmaz pompaları tekstil, lastik ve plastik sanayinde de kullanılmaktadır. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder