27 Mart 2016 Pazar

SÜT VE GIDA POMPALARI

SÜT VE GIDA POMPALARI


Süt ve gıda pompaları; sıvıların akışını sağlayan bir pompa sistemine sahiptir. Arşimet tarafından çok uzun yıllar önce bulunan süt ve gıda pompaları pek çok farklı alanda ve amaçta kullanılmaktadır. 



Süt ve gıda pompaları sektöründe günümüze kadar pompa konusunda büyük bir gelişim olmuştur. Günümüzde pek çok alanda kullanılmakta olan pompalar, hayatımızın büyük bir ölçüde kolaylaşmasını sağladığı için oldukça önemlidir. Özellikle tercih ettiğimiz pompalar sayesinde hayatımızı çok daha kolay bir hale getirerek, daha az güç sarf edip daha çok verim elde edebilmekteyiz. Pompalar sayesinde şehirlerde bulunan evlere su gitmesi sağlanır. Aynı zamanda pompalar suya enerji verir ve onun taşınmasını sağlayan bu pompa sistemi ile evlerde istediğiniz her an suyunu mevcut olur. Gıda pompaları ise bu su taşıma işlemi sırasında kullanılmakta olan bir pompa çeşididir. Çünkü evlerimize taşınan ve kullanmakta olduğumuz suyun hem bedenimiz için hem de yediğimiz gıdalar için temizliği büyük bir önem taşımaktadır.  Beden temizliğimizi ve besinlerimizin temizliği su yardımı ile yaptığımız için kullandığımız sulara pompalardan zararlı herhangi bir madde bulaşır ise, insanların sağlığı büyük bir tehdit altına girmiş olur. Bu sebepten dolayı da gıda pompasının oldukça sağlıklı olması gerekmektedir. Gıda sektöründe çok yaygın olarak kullanılmakta olan süt ve gıda pompaları; aktardığı sıvının kimyasal özelliğini bozmadan ve inceltmeden süt, ayran, krema, hardal, ketçap, mayonez ve pek çok hassas gıda ürünlerinde sıvıların transfer edilmesi ve depolama işlemleri için vazgeçilmez pompa çeşidi olarak varlığını sürdürmektedir. Aynı zamanda süt ve gıda pompaları, çikolata ve marmelat gibi yoğun olan maddelerin aktarımı sırasında da eğer gıda tüzüğü şartlarına uygun ise üretim aşamasında kullanılmakta olan bir pompadır. Gıda ve hijyen sektörü için pek çok uygulamada kullanılmakta olan süt ve gıda pompaları sayesinde sadece hijyen sağlamak ile kalmaz, aynı zamanda emniyeti ve verimliliği de sağlamış olursunuz. 
Eğer ürünlerinizin en hassas şekilde aktarılmasını sağlamak istiyorsanız sizde uygulama yapacağınız işleme uygun olan süt ve gıda pompalarından birine sahip olmalı ve kullanmalısınız.

Bu süt ve gıda pompaları konusunda da pompa-sayac.com sitesini inceleyebilirsiniz.
http://www.pompa-sayac.com/71-suet-ve-gida-pompalari 

Bir sonraki paylaşımda görüşmek üzere,
Sağlıcakla :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder