1 Nisan 2016 Cuma

PNÖMATİK HAVALI DİYAFRAMLI POMPALAR

PNÖMATİK HAVALI DİYAFRAMLI POMPALAR

Pnömatik havalı diyaframlı pompalar, yüksek agresiflikte akışkan sıvılar dahil her türlü sıvının aktarılmasında kullanılmakta olan diyaframlı havalı pompalar sayesinde basınçlı bir hava ile çalışabilmektedir. 

Pnömatik havalı diyaframlı pompalarda diyaframlar birbirlerine ortak bir mil ile bağlı şekildedir ve ters yönde hareket ederek çalışmaktadır. Pnömatik havalı diyaframlı pompalarda diyaframlardan biri basınçlı olan havanın yardımı ile itilerek hareket etmeye başlarken, ona bir mil ile bağlı olan diğer diyafram ise önünde bulunan artık havayı dışarı atmaktadır. Bu işlem tamamlandığında ise, hava valfi otomatik bir şekilde basınçlı havanın yönünü değiştirmektedir ve aynı diyafram hareketleri bu sefer diğer yönde tekrarlanmaya başlar. Devamlı bir şekilde tekrarlanan bu karşılıklı diyafram hareketleri sırası ile her bölümdeki akışkana emme ve boşaltma hareketi sağlamaktadır. Devamlı olarak tekrarlanmakta olan ileri ve geri hareketi akışkanın sıra ile her bölüme girip diğer bir bölümden çıkarak pompalanmasına neden olur. Akışkanın bölümlere girişinden çıkısına kadar olan akışını, emme ve boşaltma sistemini düzenlemektedir. Çift diyaframa sahip olan havalı pompalar oldukça kolay ve basit bir bağlantı sistemine sahiptir. Sıvı alt tarafta bulunan pompa girişinden emilmektedir ve üst tarafta bulunan pompa çıkışından ise basılarak aktarılması sağlanır. Havalı pompaların emme ve basma bağlantılarına ise esnek hortum takılmaktadır. Eğer bu tarz pompalarda giriş ve çıkış basıncını gözlemlemek istiyorsanız ve debi ayarını da yapmak istiyorsanız, o zaman giriş ve çıkış hattına manometre ve vana takılması gerekecektir. Giriş ya da çıkışta bulunan vananın kapalı bir konumda olması durumunda havalı pompanızın çalışması otomatik olarak duracaktır. Vanaların açılması ile birlikte ise duran pompanız otomatik olarak eskisi gibi çalışmaya devam edecektir. 

Çift diyafram bulunan havalı diyaframlı pompalar basınçlı hava ile çalışan bir pompa sistemine sahiptir. Eğer tam kapasite ile çalışan bir havalı diyaframlı pompa istiyorsanız, o zaman hava giriş hattı ile hava hortumunun aynı çapta olmasına dikkat etmeniz gerekecektir. Ayrıca havalı diyaframlı pompalarda hava giriş hattının önüne bir şartlandırıcı takılması gerekir. Bu şartlandırıcının içinde ise yağ bulunmaması gerekir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder