8 Nisan 2016 Cuma

SİNTİNE, MİÇO POMPALARI

SİNTİNE, MİÇO POMPALARI

Sintine, miço pompaları; tekne ve botlardaki dolan deniz suyunun dışarı atılması için kullanılmakta olan oldukça etkili ve önemli bir pompadır. Aynı zamanda sintine, miço pompaları plastik bir yapıda oldukları için gıda alanında ve temiz suda da kullanılabilen bir pompadır. 

Bir tekneden mutlaka iki tane sintine, miço pompası bulunması gerekir. Bir tane sintine, miço pompası tekne içine girebilecek ya da sizin kaza ile dökmüş olduğunuz sıvıların atılmasını sağlayacak küçük bir kapasiteye sahip olan bir pompadır. sintine, miço pompası genel olarak otomatik bir ana hatta sahiptir. Yani sintine, miço pompaları tekneye su girdiği zaman çalışır ve basılması ile durur. Teknenizde bulunması gereken ikinci bir pompa ise sintineye sığabilecek büyük bir boyutta olması gerekir. Bu sintine, miço pompasının görevi ise tekne bir kaza ile yaralandığında ya da herhangi bir sebepten dolayı su almaya başladığında teknenin batmasını engellemeye yardımcı olacaktır. Bu sintine, miço pompası ise diğer sintine, miço pompasına göre biraz daha yukarı bir konuma monte edilmektedir. Bu sintine, miço pompaları hem otomatik olarak hem de anahtarlı bir şekilde çalışmaktadır. Teknede bulunan küçük olan sintine, miço pompası ve şamandırası sintinenin en derin kısmına monte edilmektedir. Teknede kullanılacak olan her iki sintine, miço pompası da zemine sabitlenmesi gerekir. Sintine, miço pompalarının hem şamandıralı hem de şamandırasız tipleri bulunmaktadır. Şamandırasız olan sintine, miço pompalarını otomatik olarak çalıştırabilmek için ayrıca şamandıra temin etmek gerekir ve elektrik devresine bağlanması gerekir. Bu sayede tekne içinde bulunan su belirli bir seviyeye geldiğinde sintine, miço pompası otomatik olarak çalışır ve tekne içindeki suyu tahliye eder. Sintine, miço pompaları genel olarak dalgıç pompa şeklinde bulunur. Yani sintine, miço pompalarının girişi için herhangi bir tesisat işlemine gerek kalmayacaktır. 

Sintine, miço pompaları kolay bir şekilde tekneye monte edilir ve su tahliyesi yapabilmesi için uygun olan bir hortuma ihtiyaç duyar. Sintine, miço pompalarının kapasitesine göre ise çıkış çapları birbirinden farklılık gösterir ve verimliliği de değişir. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder