15 Mart 2016 Salı

HAVUZ VE AKVARYUM POMPALARI


HAVUZ VE AKVARYUM POMPALARI


Havuz pompaları ve akvaryum pompalarının önemi:

Büyük akvaryum için suyun temizlenmesi oldukça zor ve zahmetli bir olaydır. Özellikle sahip olduğunuz ve temizlemek zorunda olduğunuz akvaryumun içinde çok fazla sayıda balık varsa, akvaryum içinde bulunan suyun temizlenmesi için yenilemesini yaparken bu balıkları koyabileceğiniz yer için büyük bir sıkıntı çekebilirsiniz.




Ayrıca sadece büyük akvaryumlarda değil, aynı zamanda küçük akvaryumlarda da balıkların daha sağlıklı ve daha uzun ömürlü olabilmeleri için akvaryum pompalarını kullanmak oldukça önemli bir durumdur. Akvaryum pompaları sayesinde akvaryumda bulunan suyun sürekli yenilenmesi sağlanır ve bu sayede bu pompaları kullanan kişilerde sürekli akvaryumun suyunu değiştirmek ile uğraşmak zorunda kalmazlar. Aynı zamanda akvaryum pompaları suyun sürekli olarak yenilenmesini sağlarken, su içerisinde bulunan oksijen miktarının da artmasını sağlar ve bu sayede akvaryumdaki balıklarınız için daha uzun bir yaşam süresi sunar. Akvaryum pompası sayesinde suyun sirkülasyonunu sağlayabilirsiniz. Böylece akvaryum içindeki su kendini yenileyebilecektir. Akvaryumda kullanılacak olan akvaryum pompaları sayesinde suyun sürekli olarak kendini yeniliyor olması, balıkların da yaşayabilmesi için akvaryumu ideal bir ortama dönüştürecektir. Balıklar akvaryumda iken suyun içerisinde bulunan oksijenlerin sayesinde nefes alıp vermektedir. Akvaryum pompası kullanarak bu suyun çok daha taze olmasını sağlarsınız ve balıklarınız çok daha rahat bir şekilde nefes alacağı için daha uzun yaşayabileceklerdir. Devir daim ve boşaltım gibi işlemlerin havuz suyuna yapılmasını sağlamak için tercih edeceğiniz havuz pompaları, tüm bu işlemlerin gerçekleşmesini sağlayacak bir sisteme sahiptir. Denge deposundan, dip emişten ya da süpürge vakumundan emilen suyun basınçlandırılmasını sağlayarak filtrelere iletilmesini sağlamaktadır. 


Havuz pompaları genellikle küçük tesislerde kullanılmaktadır ve plastik gövdeleri vardır. Havuz pompalarının emiş kısımlarında ise sepet ızgara bulunmaktadır. Havuz pompasında bulunan sepet ızgara sayesinde pompanın zarar görebileceği parçaların tutulmasına ve pompanın içine girmesine engel olmaktadır. Bu sebepten dolayı da havuz pompalarında bulunan sepetlerin sık sık kontrol edilmesi ve temizlenmesi gerekmektedir.

İhtiyaçlarınız doğrultusunda tercih edeceğiniz havuz pompaları ve akvaryum pompaları doğru kullanıldığı zaman ve doğru amaca uygun özellikte seçildiği zaman verim almanızı sağlayacak bir özellik taşımaktadır.

Eklemekte fayda var, havuz ve akvaryum pompalarının iki çeşidi vardır bunlar: 


  • AKVARYUM ve HAVUZ POMPALARI 
  • HAVA POMPALARI


Bu sefer örnek ürünleri burada paylaşmadım ama isterseniz aşağıdaki sayfa üzerinden inceleyebilir, dilerseniz satın alabilirsiniz.

İlgili sayfa: http://www.pompa-sayac.com/21-havuz-ve-akvaryum-pompalari-

diyerek, bir sonraki paylaşıma kadar sağlıcakla kalın.. :) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder