12 Mart 2016 Cumartesi

HİDROFORLAR, ÇEŞİTLERİ ve FİYATLARI

HİDROFORLAR

Hidrofor villalarda, dairelerde, site, binalarda ve yüksek olan binalarda şebeke su basıncının yeterli olmadığı hallerde şebeke suyunun ya da depolardan basınçlı su ihtiyacının giderilmesi amacı ile kullanılan sisteme denir.

Yani kısaca hidroforlar su basıncının yetersiz kaldığı durumlarda kullanılabilen su basınçlandırma sistemidir. Hidroforların büyük bir kısmı elektrik ile çalışan bir sisteme sahiptir. Bu sistem ile musluktan akan suyun basıncı artar. Hidrofor satın almadan önce ilk olarak kaç daireye su temin edeceğinizi, hidroforun montaj yapılacağı alanı, hidrofordan beslenecek olan dairelerin arasında ne kadar mesafe olacağı, yatay yada dikey boruların uzunluğu iyi bir şekilde belirlenmelidir. Eğer doğru yerde doğru seçilen hidroforu kullanırsanız hem konforunuzu arttırmayı başarırsınız hem de ileri zamanlarda karşı karşıya kalabileceğiniz tüm sorunları azaltmış olursunuz. Hidrofor tercihi yaparken aynı zamanda hidrofor pompasının kapasitesini de belirlemeniz gerekecektir.  Yüksek basınç yardımı ile belirli bir su haznesinin emiş yaptığı suyu uzak noktalara ulaştırmayı sağlayan hidroforlar, aynı zamanda genleşme tankları sayesinde bünyelerinde basınçlı su bekleten bir sisteme sahiptir. Elektrik panolarının yüksek koruma ve sıralı çalışmasına kolaylık sağlayan hidroforlar, pek çok ihtiyacınızı karşılamak için size tasarruf sağlayacak özelliklere sahiptir. Hidroforlara belirli dönemlerde uygulanması gereken bakımları bulunmaktadır. Bu bakım sayesinde satın aldığınız hidroforun kullanım süresi çok daha fazla olacaktır. Aynı zamanda kullanılmakta olan hidroforun tankının hava ayarları 3 ayda bir kontrol edilmeli ve içinde oluşan hava boşaltılmalıdır. Hidrofor montajı yapılırken konumlandırmasında hidroforun depodan uzak olmaması gerekir. Kademeli olan hidroforların susuz çalıştırılmaması gerekir. Bu sebepten dolayı da su seviye şalteri su deposuna takılı olmalı ve su seviyesi hidroforun emiş hizasına yakın bir düzeyde durdurulmalıdır. Hava basıncını yaparak suyun hızlandırılmasını sağlayan hidrofor tankları, hazırda basınçlı su tutarlar ve membranların patlak olması durumunda ise kullandığınız hidrofor sık aralıklar ile devreye girip çıkacaktır. 
Eğer hidrofor satın almak istiyorsanız bu seçimi yaparken teknik bilgiye sahip olan profesyonel kişilerden destek almanız gerekir. Bu sayede satın alacağınız hidrofordan çok daha fazla iş verimi alır ve ihtiyacınızı gidermeyi başarırsınız.

diyerek hidrofor çeşitlerine hızlıca bir gözatalım.

HİDROFOR ÇEŞİTLERİ

220 Volt Hidrofor

220 volt ile çalışan hidroforlara 220v hidrofor denir. Bu kategorinin de kendi içinde; sıcak su hidroforları ve soğuk su hidroforları olmak üzere iki çeşiti vardır.

12v-24v Hidroforlar (doğru akım)

Akü, batarya yada adaptör beslemesi ile çalışan genellikle karavan tekne,yat,kampçı ve güneş enerjisinden elektrik üreten sistemlerde asfalt plantin makinelerine su basmada,yol yıkama araçlarının ıslatma kısmında kullanılan düşük elektrik tüketimi ve güçlü performansı olan dc hidroforlardır.

2 örnek incelemek gerekirse;

İsim: Seaflo 12v 4.3lt hidrofor
Fiyat: $22 / 74.68 TL
Kategori: 12v-24v hidroforlar
Resim: 

İsim: Seaflo 12v 13.2lt hidrofor
Fiyat: $50 / 169.72 TL
Kategori: 12v-24v hidroforlar
Resim:

İsim: SEAFLO 220V 17LT HİDROFOR POMPASI
Fiyat: $60 / 203.67 TL
Kategori: 220v hidroforlar
Resim: 


diyerek bir paylaşımın sonuna daha gelmiş bulunuyoruz. Bu makalemdeki örnek hidroforlar kategorilerine, ürün çeşitlerine ve fiyatlarına pompa-sayac.com 'dan baktım eğer siz de daha detaylı incelemek isterseniz tavsiye ederim. 

İlgili sayfa: http://www.pompa-sayac.com/46-hidroforlar


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder