15 Nisan 2016 Cuma

VARİL POMPALARI

VARİL POMPALARI

Bilindiği üzere işletmelerde pek çok kimyasal, boya, motorin ve yağ gibi çeşitli akışkan maddeler kullanılmaktadır. Bu akışkan maddelerin büyük bir kısmı dışarıdan variller ile alınmakta ve daha sonra işletmelerin kullanım alanlarında depolanmaktadır. 


Bu akışkan maddeler genel olarak katkı maddesi amacı ile kullanıldığından dolayı varilin içinde akışkan maddenin tamamı tek bir seferde kullanılmamaktadır. Varilin içindeki akışkan madde tek bir seferde kullanılsa bile bu durum genellikle varili devirmek ile yapılmaktadır. Kimyasal içeriğe sahip olan akışkan maddelerin bu şekilde kullanılması hem işçi sağlığı yönünden oldukça tehlikeli bir durumdur hem de ürün sarfiyatı dolayısı ile işletme çevresinde ortaya çıkaracağı olumsuz etkiler istenmeyen bir duruma sebep olur. İşletme olarak tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmek ve işçilerinizin sağlığını koruma altına almak için kullanacağınız varil pompası işinizi kolaylaştırmaya yetecektir. Varil pompaları; varil, bidon, tank ve diğer kaplardan çeşitli kimyasal akışkan maddelerin güvenli, temiz ve sorunsuz bir şekilde transferini sağlamak için kullanılan bir pompa çeşididir. Varil pompalarının kullanıldığı bazı alanları sıralamak gerekirse; arıtma kimyasallarının transfer edilmesinde, asit ve alkali maddelerin transfer edilmesinde, gres transferi, organik ve inorganik çözücülerin transfer edilmesinde, demir klorür transferinde, yağ transferinde, aseton, amonyak, benzin ve petrol transferinde, boya, vernik ve yapıştırıcı transferinde işletmeler için oldukça sık kullanılan bir pompa türüdür. Varil pompalarının uygulama alanlarına göre şarjlı, elektrikli ve hava motorlu çeşitleri bulunmaktadır. Aynı zamanda varil pompalarını tercih ederken transfer edeceğiniz maddenin cinsine göre varil pompası gövdesi seçmeniz sizin için önemlidir. Sadece kimyasal akışkan maddeler için değil, aynı zamanda gıda ve ilaç firmaları için de varil pompaları bulunmaktadır. Varil pompaları arasından tercih yaparken kullanılacak olan akışkanların debi, yoğunluk, kimyasal özellik ve viskozite farklılıklarını göz önünde bulundurarak doğru varil pompası tercihinde bulunmalısınız. Eğer bu konuda yeteri kadar bilgi sahibi değilseniz, profesyonel kişilerden destek almanız gerekecektir. 

Gıda sektöründe ise; alkol transferi, gıda boyası transferi, meyve suyu transferi, enzim transferi ve konsantre transferi gibi alanlarda varil pompaları kullanılmaktadır. 



Varil pompalarının çeşitleri, 4 ana başlık altında toplanabilir şöyle ki; 
Bu kısımdan altı, http://www.pompa-sayac.com/24-varil-pompalari- adresinden alıntıdır.
  •  Düşük Viskoziteli Varil Pompaları   

    Varil pompalarıyla akışkan transferinde 0-1.000cps viskozite aralığı düşük viskozite olarak tanımlanır. Bu viskozite değerini aşmayan her çeşit akışkanın verimli ve güvenli transferi doğru motor ve pompa borusu kombinasyonuyla sağlanır. Geniş ürün ve aksesuar seçenekleriyle ihtiyaca uygun, doğru ve ekonomik çözümler sunulur.

     

  •  Yüksek Viskoziteli Varil Pompaları

    Yüksek viskoziteli akışkanların transferi için tasarlanan mono pompa tarzı borulu (rotor+stator) varil pompaları, ilerleyen boşluklar prensibiyle sürekli ve düzgün bir akış sağlar. Yüksek viskoziteli varil pompaları 100.000cps viskositeye kadar akışkanları sorunsuz basabilmektedir. Tüm pompalar paslanmaz çelik pompa borusu, rotor ve farklı malze...

     

  •  El Tipi Varil Pompası 

    El tipi varil pompaları, düşük vizkoziteli akışkanların,varil bidon ve diğer kaplardan manuel olarak boşaltılmasında kullanılır.Farklı gövde seçenekleriyle,solvent ve diğer yanıcı ürünler,kimyasallar,ve temizlik ürünlerinde kullanılabilir,her bir stroke için 0,25-0,50 l/ stroke ürün transfer edilebilir.

     

  •  Varil Pompaları Ve Boruları

    Varil Pompalarının motor ve boru kısımları yedek parça olarak yada özel set tasarlamak için kullanılabilir.
    örn:boru uzunluğu 1metre olan bir varil pompası setindeki boru yerine 1.2metre boyunda boru kullanmanız gerektiği durumlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder