27 Nisan 2016 Çarşamba

SİRKÜLASYON POMPALARI

 SİRKÜLASYON POMPALARI


Düşük ölçüde basınç oluşturabilmek için hem girişli hem de çıkışlı olarak üretilmiş olan pompa türüne sirkülasyon pompası denir.



Sirkülasyon pompaları, kapalı su sistemlerinin içinde bulunmakta olan mevcut suyun devir daim ettirilebilmesi için uygulamalarda çok sık kullanılmakta olan bir su pompası çeşididir. Sirkülasyon pompasının kullanıldığı alanlardan bir tanesine örnek vermek gerekir ise, evlerde kullanılmakta olan ısıtma sistemlerini örnek göstermek mümkündür. Sirkülasyon pompası sayesinde yeterli seviyede basıncı üretebilirsiniz. Böylece kazanda ısınmış olan suyu evlerde bulunan peteklere doğru pompalaması sağlanır. Aynı zamanda bu itilen sular evlerde bulunan petekleri ısıtarak soğutmaya da yaramaktadır. Bu işlem sonrasında ise tekrardan sular tanka akar ve evlerde bulunan peteklere sirkülasyon pompası tarafından tekrar su pompalanır. Peki, sirkülasyon pompası hidrofor olarak kullanılabilir mi? Eğer ihtiyaç duyulur ise sirkülasyon pompası hidrofor sisteminin yerine kurulabilen bir pompa çeşididir. Sirkülasyon pompası yapı olarak zaten devir daim sağlamak üzere tasarlanmış olan bir pompa türüdür. Bu sebepten dolayı da sistemin öz direncini yenebilecek kadar düşük seviyede bir basınç üretebilmektedir. Pek çok sirkülasyon pompası ise hidrofor sistemi yerine kullanılmak için uygun bir yapıda değildir. 

 Kullanım Alanları:


Sirkülasyon pompalarının birbirinden farklı alanlarda kullanımı bulunmaktadır. Düşük basınç ile devir daim işleri yapabilmek için ufak şebekelerin kullanmış olduğu sirkülasyon pompaları aynı zamanda; kat kaloriferleri sistemlerinde, kombi sisteminde, küçük arıtma tesislerinin sisteminde, akvaryum tesisi, kısa vadeli olan soğutma sistemlerinde ve güneş enerjisi üretme kültürü sisteminde çok sık bir şekilde kullanılmakta olan pompalardandır. Pek çok kullanım alanına sahip olan sirkülasyon pompalarının üç farklı kullanım alanı bulunmaktadır. Bunlar ise; kuru sirkülasyon pompaları, ıslak sirkülasyon pompaları ve sirkülasyon pompaları olarak belirtilmektedir. 
Yüzme havuzları için kullanılan sirkülasyon pompaları, havuz sistemlerinde temiz ya da kirli suyu transfer edebilmek için kullanılmaktadır. Aynı zamanda yüzme havuzlarının filtreleme sistemi için de kullanılmakta olan sirkülasyon pompalarının kullanımı oldukça kolaydır ve son derece sağlam bir şekilde dizayn edilen pompalardır. Islak ve kuru sirkülasyon pompaları; havalandırma sistemleri , soğutma devreleri, ısı geri kazanım sistemi ve sıcak su ısıtma sistemlerinde kullanılmaktadır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder