6 Haziran 2016 Pazartesi

ADBLUE SAYAÇLARI

ADBLUE SAYAÇLARI


Adblue sayaçları Teknoloji sayesinde zehirli olan gazların temizlenmesi için sağlanmaktadır. Bu zaman kadar sadece ticari araçlar için kullanılmıştır. Dizel yakıtlı hizmet taşıtlarının oluşturduğu azot ve oksiti azaltmak için kullanılan su bazlı bir çözeltidir. Bazı araçlarda ise azot oksit salınımı nitrojen ve suya dönüştürülür. Ayrıca doğayı ve çevreyi de temiz tutar. Araçtan ayrı bir tank ile depolama işlemi yapılır. Yakıt ile kesinlikle karıştırılmamalıdır. Sıcak egzoz gazına püskürtülür. Günümüzde kamyon ve tırların Euro 5 özelliğine sahip olabilmesi için kullanılmaktadır. Binilen araçlar için de Mercedes ve Volkswagen araçları için de test aşamasındadır. Adblue kullanımı için de ticari araçlara kamyon, otobüs ve ek tanklar konulmuştur.  



Adblue sayaçları dizel yakıtlı ve ağır hizmetleri taşıtlarının oluşturduğu kimyasal olarak azaltmakta kullanılmıştır. Toksit olmayan bir çözümdür. Ayrıca patlayıcı özelliği yoktur ve çevreye karşıda hiçbir zararı yoktur. Taşınabilir sıvıların minimum risk kategorisinde sınıflandırılmaktadır. Aşındırıcı özelliği olduğundan kullanımı ve depolanması için bazı malzemeler gerekmektedir. Avrupa daki bazı tüm kamyon ve otobüs imalatçılarının adblue gerektiren modelleri de mevcuttur. Dizel veya başka yakıtlarla karıştırılmaz. Uygun şekilde kullanıldığında insanlara ve hayvanlara, veya çevreye karşı herhangi bir riski yoktur. Ürün tamamen alkalik özelliğine sahiptir.Bu sebeple alüminyum, pirinç, yumuşak çelikle direk olarak temas ettirilmemelidir. Paslanmaz ve çelik plastik tanklar ile tavsiye edilir. Çalışırken alınması gereken önlemler ise deri ve gözle kesinlikle temas ettirilmemelidir. Ve yere dökülürse kayma tehlikesi oluşturur. Temizleme yöntemleri ise mekanik olarak toplama ve uygun kaplarda biriktirilmelidir. Temizlikten sonra kalan kalıntıları da basınçlı su yöntemi olarak gönderebilirsiniz. Bir diğer özelliklerine de yer verecek olursak adblue yanıcı değildir ve eksi 11,5 derecede donmaya başlar. Ayrıca donduktan sonra da kullanılabilir özelliğine sahiptir. Eridikten sonra da sorunsuz bir şekilde kullanılabilir. Adblue eğer arabanın üzerine dökülürse hemen yüzeyi su ile temizleyin, bu sayede de boyanın temizlenmesini sağlamış olursunuz. 

Ayrıca Adblue sayaçları hakları otomobil endüstri derneği tarafından korunmaktadır. Ticari bir markadır ve tescilli lisanslara uygun olarak kullanılmaktadır.

Birkaç örnek görsel sunmak gerekirse;



UR 300 Akaryakıt Sayacı(Dizel,Motorin,Mazot,Kerosen)

http://www.pompa-sayac.com/mazot-sayaci/9-ur-300-akaryakit-sayaci.html

 

 

Piusi K24 Dijital Mazot,Su,Süt,Adblue sayacı

http://www.pompa-sayac.com/mazot-sayaci/11-piusi-k24-dijital-mazotsusuetadblue-sayaci.html

 

 


















Diğer örnekler için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz;
http://www.pompa-sayac.com/44-adblue-sayaclari

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder