31 Mayıs 2016 Salı

DİZEL MOTOPOMPLAR

DİZEL MOTOPOMPLAR

Dizel motopomplar ile ilgili bilgi sahibi olmadan önce ilk olarak işin temeline inmeli ve pompalar hakkında detaylı bir şekilde bilgi sahibi olmak gerekir. 
Böylece tercih edeceğiniz pompalar hakkında daha iyi bir karar verebilirsiniz. Peki, pompa ne demektir? Pompalar akışkan maddeye enerji veren sistematik bir aygıt olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir tahrik motoru aracılığı ile alınan, mekanik enerjiyi pompa içinden geçen sıvıya aktarılması sağlanır. Genel olarak pompa tanımı yapmak gerekir ise, pompalar hem akışkan maddenin basıncını arttırmayı sağlar hem de toplan enerjisini arttırmayı başararak, bir yerden diğer bir yere akışkanın transfer olmasını sağlamaktadır. Soğutma sularının devir daim olması, bir otomobilde benzin basılmasının sağlanması, yağ sevkinin yapılması ve radyatör suyunun devredilmesini sağlamak, evlerde bulunan kalorifer tesisatındaki suyun devir daim olması, bir buhar kazanına ihtiyacı olan besleme suyunun basılması, şehir ve kasabalarda akarsuyun ve içme suyunun temin edilmesi gibi pek çok farklı alanda kullanılmakta olan pompalar işte tüm bu sıvıların transfer edilmesinde en büyük rolü üstlenmişlerdir. Bu sebepten dolayı da hem endüstrinin hem de sanayi ve zirai sektörün en büyük ihtiyaçlarından biriside kuşkusuz ki pompalardır. Kullanım alanına ve teknik özelliklerine göre pompalar kendi içinde gruplara ayrılmıştır. İlk grup olan hacimsel pompalar grubunda var olan pompa çeşitleri; pistonlu pompa, dişli pompa, paletli pompa ve diyaframlı pompalardır. Diğer pompa grubu ise santrifüj pompalardır ve burada; salyangozlu pompa, kademeli pompa ve derin kuyu pompa çeşitleri bulunmaktadır. Dizel motopomplar ise diğer pompalar gibi pek çok farklı alanda kullanılmakta olan bir pompa çeşididir. Oldukça dayanıklı ve kullanım ömrü uzun olan bu dizel motopomplar, dizel ile çalışan bir sisteme sahiptir. Peki, dizel motopomplar hangi alanlarda kullanılmak için uygunluk gösterir? Dizel motopomplar kullanım alanı olarak; otellerde, fabrikalarda, inşaat işlerinin yapılmasında, su nakillerinin sağlanmasında, zirai sulama işlemlerinde ve yağmurlama sisteminde oldukça sık bir şekilde kullanılmaktadır. 
Dizel motopomplar arasında seçim yaparken kullanacağınız alana uygun olan dizel motopomp tercihinde bulunursanız çok yüksek bir oranda verim alabilirsiniz.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder